香港 SOLESTAR 頂級單車鞋墊 | 一個可以俾隱藏力量你的單車鞋墊 | 被譽為神秘單車神器

香港 SOLESTAR 頂級單車鞋墊 | 一個可以俾隱藏力量你的單車鞋墊 | 被譽為神秘單車神器

SOLESTAR 單車鞋墊是什麼?
100%德國製造SOLESTAR鞋墊,被譽為單車神器 – “The Hidden Power”.
鞋墊中央為玻璃纖維或碳纖維,一用咗會有即時嘅感覺,就好似當今跑鞋都加上碳纖鞋底一樣,其實各大知名車手以及國家隊單車選手都一早採用,今日大家都可以試下”The Hidden Power”嘅威力!

SOLESTAR單車鞋墊原理?
矯正車手無意識的不良踩踏習慣及角度,膝蓋不再左右搖晃,令輸出的力量能完全傳達,因此每一下踩踏動作可減低力量流失,亦減低受傷機會。
所以SOLESTAR的鞋墊可正接提升功率輸出,用後單車手可即時感覺到差別。

SOLESTAR 單車鞋墊分別有頂級的 BLK (最硬) & 二級的 KONTROL(第二硬) 兩款選擇,適合所單車鞋。

頂級的 BLK [黑] – 輕,中間核心為碳纖維
– 提升力量傳達和功率輸出
– 力量最穩定傳遞

 

 

 

 

 

二級的 KONTROL (最多人選用) [紅]

– 輕,中間核心為玻璃纖維
– 提升力量傳達和效率
– 矯正無意識的不良踩踏角度,減低受傷機會

 

 

 

 

 

唔好以為一步到位一定岩,我地建議第一次用一定先選擇Kontrol,因為頂級Blk 太硬,一般可以用慣左Kontrol約一年,才可試升級至Blk,不用太急。

除單車用鞋墊,SOLESTAR鞋墊另有行山/ 日常用鞋墊。

 

即whastapp我地EliteAqua試鞋墊啦~

WhatsApp: https://wa.me/85251115391

發佈留言